Samen goed op weg

In het intakegesprek maken we kort kennis en bespreken de hulpvraag. Aan de hand van deze hulpvraag
maken we een plan van aanpak en gaan we van start.

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt maximaal een uur en wordt gehouden aan de hand van het intakeformulier. Ik bevraag je, of je kind, en inventariseer wat er al gebeurd is rondom de hulpvraag. Als dit duidelijk is bepalen we het doel, of de doelen, en het plan van aanpak. Vaak bemerk je na het intakegesprek al verandering. Door samen te kijken naar de hulpvraag en hier bewust van te worden kan er onbewust al verandering optreden. Binnen het intakegepsrek wordt, naast het verhelderen van de hulpvraag,  ook de werkwijze van Praktijk Blink toegelicht. 

Intakeformulier 

Begeleidingssessies

Begeleidingssessies duren 1 uur per keer. Bij kindercoaching werk ik in principe met ouder(s) en kind. Soms kan het nodig zijn om alleen met je kind te werken, dit gebeurt in overleg. Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende begeleidingstechnieken en materialen. De laatste 10 minuten van elke sessie worden gebruikt om te evalueren. We kijken samen vooruit en bespreken aan welke punten jij en je kind kunnen werken. Daarnaast bespreken we of het nodig is een nieuwe afspraak in te plannen of dat jullie op eigen kracht verder gaan.

Werkwijze ‘Ik Leer Leren’

In principe wordt zowel bij 'Ik Leer Leren' als bij de training 'Plannen en uitvoeren' gestart zonder intakegesprek. Wel ontvang ik voorafgaand aan of bij de eerste les het intakeformulier ingevuld en ondertekend op papier of als scan per mail. Bij een traject op maat, waarbij we werken met losse modules uit 'Ik Leer Leren' starten we wel met een intakegesprek zodat we samen de hulpvraag helder hebben en de inhoud van de training kunnen afstemmen. 
Losse modules volgen uit 'Ik Leer Leren' is alleen mogelijk binnen een traject op maat. 

Intakeformulier