Privacybeleid


Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Gebruiker van deze privacyverklaring, tevens verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG, is Praktijk Blink, gevestigd te Beuningen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 69839700. Praktijk Blink hecht waarde aan de privacy en zorgt ervoor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk wordt behandeld.
In dit privacy statement leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Je bent klant van Praktijk Blink of je hebt op vrijwillige basis persoonlijke informatie aan ons gegeven. De volgende persoonsgegevens worden door ons verwerkt:
• Voor- en achternaam
• Geslacht
• Adresgegevens
• Telefoonnummer
• E-mailadres
• IBAN-nummer
• IP-adres
• Locatiegegevens
• Overige persoonsgegevens die je zelf (actief) aan ons aanlevert, via correspondentie, telefoon of       intakeformulier
• Gegevens over jouw activiteiten op onze website
• Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
• Internetbrowser en type apparaat
Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
We zijn niet geïnteresseerd in de gegevens van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Maar we kunnen niet aan een IP-adres zien of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Denk je dat we zonder toestemming persoonsgegevens van minderjarigen in ons bezit hebben? Geef een seintje en we verwijderen de info. Stuur hiervoor een mail naar info@praktijkblink.nl.

Wij verwerken persoonsgegevens met de volgende doelstellingen
We gebruiken jouw persoonsgegevens omdat we deze nodig hebben om:
• je te kunnen bellen of mailen als dit nodig is voor onze dienstverlening
• je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
• je betaling af te handelen
• je gedrag op onze website te analyseren zodat we die nog beter en handiger kunnen maken en we het aanbod van producten en diensten af kunnen stemmen op jouw voorkeuren
• we op een of andere manier wettelijk verplicht zijn die gegevens aan te leveren

Bewaartermijn persoonsgegevens
Praktijk Blink hanteert onderstaande bewaartermijnen voor persoonsgegevens:

Categorie Soort gegevens Bewaartermijn Reden
Klantgegevens Personalia
en adresgegevens
7 jaar na beëindiging
samenwerking
Belastingdienst
Intakegegevens Intakeformulier Kindercoaching
of Ik Leer Leren
6 maanden na
beëindiging traject
Mogelijkheid om traject
te vervolgen zonder nieuwe intake
Google Analytics IP gegevens en
demografische gegevens
3 jaar Gebruiksvriendelijk maken
van de website (uitbesteed)

Delen van persoonsgegevens

Wij delen jouw gegevens niet met anderen. We geven gegevens alleen door aan andere bedrijven of instanties als we dat hebben afgesproken of als we dat wettelijk moeten.
 
Cookies (of vergelijkbare technieken) die Praktijk Blink gebruikt
Op de website van Praktijk Blink ontvang je, net zoals op andere websites, cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen als je onze website bezoekt. Dit doen we alleen om te zorgen dat de website voor jou goed werkt en om je voorkeursinstellingen te onthouden (technische en functionele cookies). Met andere cookies (analytische cookies) kunnen we onze website beter en handiger maken. Wil je geen cookies of zo min mogelijk? Dan kun je je via de browser afmelden voor cookies. Reeds opgeslagen cookies kun je via je browser verwijderen.

Beveiliging
Bij wet wordt van ons verlangd dat we jouw gegevens beschermen. Dat doen we uiteraard. Alles wat we via WhatsApp delen blijft daar en wordt beschermd door de privacy overeenkomsten waar we akkoord mee gingen als gebruikers van die dienst. Mail, WhatsApp en SMS zit in de apparaten van Praktijk Blink. Deze zijn beveiligd met een code of wachtwoord en worden alleen gebruikt voor het werk van Praktijk Blink. De website is alleen voor eenzijdig verkeer, er is geen mogelijkheid tot interactie alleen de mogelijkheid om je door te laten linken naar het mailadres. Papieren gegevens zoals het intakeformulier worden in een afgesloten kast opgeborgen. 

Social Media
Soms wordt er iets over de werkzaamheden van Praktijk Blink geplaatst op social media. De teksten die geplaatst worden zijn geanonimiseerd en er wordt geen vertrouwelijke informatie gedeeld. De teksten zijn bedoeld om volgers van het social media kanaal een kijkje te geven in de werkzaamheden van Praktijk Blink. Er worden geen foto’s gebruikt waar kinderen herkenbaar op staan en voorafgaand aan het gebruik van een foto wordt toestemming gevraagd aan kind en ouders/verzorgers.

Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Het zijn jouw persoonsgegevens dus je mag jouw gegevens inkijken, aanpassen of verwijderen. Heb je ons eerder toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken maar wil je dat niet meer, dan mag dat ook. Je mag ook bezwaar maken tegen de manier waarop we met je gegevens omgaan. Wil je dat we jouw gegevens die we in bezit hebben aan een andere instantie aanleveren? Dat kan. Dit noemen we ‘gegevensoverdraagbaarheid’. Een verzoek om je gegevens in te kijken, aan te passen of te verwijderen of een mail waarin je je toestemming intrekt, kun je sturen naar info@praktijkblink.nl. Om er zeker van te zijn dat jij het bent stuur je daarom in je mail een kopie van je identiteitsbewijs mee. In deze kopie maak je je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) mooi zwart. We proberen binnen vier weken te reageren. Heb je toch een klacht, dan kun je terecht bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, via deze link.

Beveiliging persoonsgegevens
Wij doen er alles aan om je gegevens te beschermen. Vind je toch dat we jouw gegevens niet goed beveiligen of heb je het idee dat jouw gegevens (via ons) ergens verschijnen wat niet de bedoeling is? Neem dan contact op via info@praktijkblink.nl.